ingiltereforum.com

İngiltere'de Yaşam,Vize ve Eğitim Bilgi Kaynağı - %100 Doğru Bilginin Adresi !..

Giriş | Kayıt

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 

22 Ağu 2011 00:10

Merhabalar
Sizlere sormak istediğim birkaç soru var
BG vatandaşıyım TR de yaşıyorum göçmenim
ve İngiltereye gitmek istiyorum

Orada çalışmayı düşünmüyorum maddi durumum iyi olduğu için gerek duymuyorum
ama bildiğim kadarıyla BG vatandaşı 3 aylık vizesiz İngiltereye gidip turist gibi gezip takılabiliyor
diyelimki ben gittim 6 ay - 1 sene kaldım (yani bu şekilde sınırsız kalmak istiyorum)
bu mümkün müdür ?

Tabiki ingilizcem pek olmadığı için mühtemelen gittikten belli bir süre sonra bir dil okulu bulup dil okuluna gideceğim.

Orada kira bulup yerleşmem mümkün mü ? (yani bir zorluk çıkar mı başıma ? dil okuluna b
aşlamadan gidip ben geldim kira aramaya başladım buldum ve yerleşebilir miyim hemen kirama ?)

Birde bankada hesap açmam gerekecek.Türkiyede bazı bankalarda hesabım var Ama Türk ismime göre. Oraya BG pasaportumla geleceğim için Bg Pasaportumda Bg İsmim var tamamen farklı bir isim. Bundan dolayı bir problem yaşarmıyım ? Yaşayacaksam ne tür bir önlem alabilirim ? (Türkiyede hesaplarıma birde Bg İsmime ağit hesap açtırabilirmiyim ? Açtırabilirsem bunun bana bir faydası olur mu ? )

Orada kalıp yasamak için oturma izni almama gerek var mı ?

Başa Dön Başa Dön

#

06 Eyl 2011 00:07

Neden cevap alamadığımı çok merak ediyorum.
En azından yöneticilerimiz kusura bakmayın bu konuda hiç bir fikrim yok yazsa benim için daha faydalı olacak.

Başa Dön Başa Dön

#

19 Eyl 2011 18:10

Merhaba,

Bulgaristan vatandasi oldugunuz icin Ingiltere`ye gidebilmek icin vizeye ihtiyaciniz bulunmuyor.

Ingiltere`de bir dil okuluna bir sure gidip hem dilinizi gelistirebilirsiniz,hem de calisabilirsiniz.

Calisabilmek icin Home Office`den calisma iznine basvurmaniz gerekiyor ve ayni zamanda okuldan ogrenci oldugunuzu kanitlayan bir belge almaniz lazim.

Calisma izni icin okulun egitim suresini dikkate aliyorlar,bu sebeple en az 6 aylik bir dil okuluna kayit yaptirmanizi tavsiye ederim.

Okula kayit ve basvuru islemleri icin arzu ederseniz yardimci olabiliriz.

Başa Dön Başa Dön
  Profil WWW

#

19 Eyl 2011 18:43

Cevap için teşekkür ederim.Fakat bildiğim prosedürlerden bahsetmişsiniz.Bunların hepsini biliyorum. Sormuş olduğum soruyu sanırım iyi okumadan veya anlamadan cevap verdiniz.

Başa Dön Başa Dön

#

19 Eyl 2011 21:36

Kullanıcı avatarı

muty yazdı:
Merhabalar
Sizlere sormak istediğim birkaç soru var
BG vatandaşıyım TR de yaşıyorum göçmenim
ve İngiltereye gitmek istiyorum

Orada çalışmayı düşünmüyorum maddi durumum iyi olduğu için gerek duymuyorum
ama bildiğim kadarıyla BG vatandaşı 3 aylık vizesiz İngiltereye gidip turist gibi gezip takılabiliyor 3AY DIYE BIR SINIRLAMANIZ YOK
diyelimki ben gittim 6 ay - 1 sene kaldım (yani bu şekilde sınırsız kalmak istiyorum)
bu mümkün müdür ? SELF EMPLOYER OLARAK KALABILIRSINIZ OKULA GITMEK ISTEMIYORSANIZ.

Tabiki ingilizcem pek olmadığı için mühtemelen gittikten belli bir süre sonra bir dil okulu bulup dil okuluna gideceğim. O ZAMAN ZATEN SORUN YOK DEGIL MI?

Orada kira bulup yerleşmem mümkün mü ? (yani bir zorluk çıkar mı başıma ? dil okuluna b
aşlamadan gidip ben geldim kira aramaya başladım buldum ve yerleşebilir miyim hemen kirama ?) EV KIRALAMAK ILK ASAMADA HERKES ICIN ZOR AMA EVDEN KASTIN ODA ISE SORUN YOK.

Birde bankada hesap açmam gerekecek.Türkiyede bazı bankalarda hesabım var Ama Türk ismime göre. Oraya BG pasaportumla geleceğim için Bg Pasaportumda Bg İsmim var tamamen farklı bir isim. Bundan dolayı bir problem yaşarmıyım ? Yaşayacaksam ne tür bir önlem alabilirim ? (Türkiyede hesaplarıma birde Bg İsmime ağit hesap açtırabilirmiyim ? Açtırabilirsem bunun bana bir faydası olur mu ? ) TURKIYEDEKI HESABINI KULLANACAKSAN ZATEN BIRSEYE IHTIYACINIZ YOK AMA BANKA HESABI ACTIRMAK ICIN YA CALISAN YADA OGRENCI OLMALISINIZ

Orada kalıp yasamak için oturma izni almama gerek var mı ?

HIC BIR YASAL BILIDIRM YAPMADAN YASAYABILMEK ZOR.HIC BIR ISINIZI HALLEDEMEZ HALE GELIRSINIZ BIR SURE SONRA.FORUMU IYICE OKURSANIZ NE YAPMANIZ GEREKTIGI KONUSUNDA BILGI EDINEBILIRISINIZ.

http://www.hemeningiltere.com
http://www.studentjobsinlondon.com
http://www.ingilteredeisimkani.com

Başa Dön Başa Dön
  Profil WWW

#

19 Eyl 2011 22:50

Teşekkürler

Başa Dön Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat